Een weekend vol feest met jouw vrienden

drugsverslaving

We vinden het allemaal gezellig en tof om met vrienden een avondje te gaan stappen of een dagje weg te gaan. Vooral onder het genot van een alcoholische versnappering worden we allemaal wat losser en maken we met zijn allen mooie herinneringen waar we later veel om kunnen lachen.

Overal een festival meepakken

We kennen ze wel, de grote festivals. Denk hierbij aan Rock Werchter, Tomorrowland, Extrema outdoor en Laundry day. We zijn op een zeker allemaal wel een keer geweest. Het is gezellig. Heel de dag een beetje dansen, drankje in de hand en vooral genieten met vrienden. Maar het gevaar is wel, dat we soms wat hulp willen om de hele dag en nacht door te gaan. We willen namelijk vol genieten. Daar pakken we dan soms wel eens een pilletje die ons helpt hierbij. Maar op dit moment kiezen we er zelf voor. Ik heb wel gemerkt bij een goede vriend van mij dat het soms toch lastiger is om er later afstand van te doen.

Wij gingen namelijk met de groep bijna elk weekend in de zomer wel een festival af. Hierbij pakte we dan ook wel eens wat extra om door te kunnen blijven gaan. Veel van ons konden het houden bij festivals. Maar we merkte ook dat sommige vrienden het ook tijdens het gewoon uitgaan pakte. En dat vonden we dan natuurlijk wel wat minder. Want daar had je het helemaal niet nodig.

Gelukkig zijn wij al zo lang vrienden met zijn allen, dat we elkaar alles kunnen vertellen en dat we elkaar kunnen wijzen op bepaalde onderwerpen. Dat heeft mijn vrienden wel geholpen. Maar weet ook dat sommige mensen deze hulp niet hebben. Hierdoor wordt hun drugsverslaving groter en krijgen hierbij geen hulp. Bevind jij of je vrienden je in zo’n situatie? Neem dan contact op met verslavingszorg voor professionele hulp!

Blijf vooral genieten

Natuurlijk is het zo dat we nog steeds moeten genieten van het leven. Ook al is Corona nog in ons midden, wanneer het weer kan moeten we het leven weer vieren. Groot en uitgebreid met een lekker drankje erbij en dansen tot het weer licht wordt. Let wel op, overmatig drank en drugsgebruik kan zorgen voor een verslaving. Wanneer je denkt dat het te ver gaat, zoek hulp.

Wanneer het allemaal weer mag en het virus onder controle is. Welk festival ga jij dan het eerst pakken wat waarschijnlijk georganiseerd wordt? Wij kunnen namelijk niet wachten op een nieuwe editie van Laundry Day maar vooral Tomorrowland willen wij niet nog een keer missen uiteraard. Vooral omdat je hier ook mensen van over de gehele wereld leert kennen!